Αντρικά παντελόνια: Πως να αγοράσετε το σωστό

παντελόνια για άντρεςΚουστουμιού, τζιν, slim ή regular fit, από πολυεστέρα, βαμβάκι, μάλλινο ή βελούδινο ότι και αν επιλέξει ο κάθε άντρας, το παντελόνι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ντουλάπας του.

Παντελόνια σε κλασσικό στυλ για επαγγελματικές εμφανίσεις, chino για μια καθημερινή έξοδο ή cargo για τους αθλητικούς τύπους, για ότι χρήση και να το θέλετε υπάρχει ένα είδος παντελονιού για κάθε περίσταση.

Παίξτε με χρώματα και υφάσματα αναδεικνύοντας το στυλ και την προσωπικότητά σας! Αυτό που έχει σημασία είναι να φοράτε παντελόνια ανδρικά που έχουν σωστή εφαρμογή και κυρίως να τα συνδυάζετε σωστά.

Παρακάτω είναι μερικοί στυλιστικοί κανόνες που πρέπει να ξέρει κάθε άντρας για να επιλέξει το κατάλληλο παντελόνι και να το φορέσει σωστά.

Ωραία η νέα μόδα με τα slim παντελόνια αλλά αν δεν έχετε τον κατάλληλο σωματότυπο για να περνάει το παντελόνι από τους αστραγάλους σας καλύτερα να το αποφύγετε.

Μην επιλέγετε χαμηλοκάβαλα παντελόνια. Η καλύτερη επιλογή παντελονιού για έναν άντρα είναι αυτά που στέκονται στην μέση, τα γνωστά mid-rise, ώστε το παντελόνι να μην είναι πολύ ψηλότερα από τον αφαλό σας, αλλά από την άλλη μεριά να μην φαίνεται το εσώρουχό σας.

Μπορεί η παράδοση να θέλει το παντελόνι να έχει τσάκιση, αλλά αυτό είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό που ταιριάζει περισσότερο στον γυναικείο ρουχισμό. Εκτός αυτού, η τσάκιση στο παντελόνι κάνει τον άντρα να δείχνει μεγαλύτερος σε ηλικία, αντίθετα με ένα σιδερωμένο παντελόνι που σας κάνει να δείχνετε πιο κομψοί και μοντέρνοι.

Τα τζιν πρέπει να εφαρμόζουν όμορφα πάνω σας όπως ακριβώς θα έστρωνε και ένα υφασμάτινο παντελόνι. Η φαρδιά γραμμή σας κάνει να μοιάζετε άχαροι, χάνοντας έτσι κομψότητα. Επιπλέον, αποφύγετε να φοράτε τζιν, ακόμα και σκουρόχρωμα που σας στρώνουν ωραία, σε επίσημες εκδηλώσεις και κυρίως μην τα συνδυάζετε με τα καλά σας παπούτσια.

Τα σκισμένα παντελόνια είναι πλέον πολύ διαδεδομένα για ένα casual ντύσιμο αλλά επιλέγετε τζιν που είναι σκισμένα με μέτρο. Επίσης, πιο προσεγμένο φαίνεται ένα σκισμένο τζιν που είναι έτσι κατασκευασμένο και αλλιώς ένα παλιό τζιν το οποίο έχει σκιστεί από την χρήση και φαίνεται φθαρμένο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που είναι πλέον πολύ της μόδας στα αντρικά παντελόνια είναι το ρεβέρ. Επιλέξτε στυλ με ρεβέρ αν το εσωτερικό μέρος του τζιν σας έχει την ίδια απόχρωση με το εξωτερικό και φορέστε το έτσι μόνο εάν είστε ψηλοί, αλλιώς θα σας κάνει να φαίνεστε κοντύτεροι.

Τέλος για να επιλέξετε σωστό μήκος για το παντελόνι σας, φορέστε τα παπούτσια σας και προσέξτε να αγγίζει ίσα ίσα το έδαφος. Πρέπει να φτάνει κάτω από τον αστράγαλο, χωρίς όμως να το πατάτε.