Ανανεώστε τα ρούχα σας έξυπνα και οικονομικά

ananeomeni gkarntarompaΕίτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η γκαρνταρόμπα σου θα χρειάζεται συχνά ανανέωση. Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι πολλοί και συνήθως έχουν να κάνουν με το μέγεθος αλλά και τη φθορά των ρούχων, αφού ως γνωστόν κανέναν ύφασμα δεν κρατά για πάντα.

Ωστόσο, πολλοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αυτής της ανανέωσης με τρόμο και δεν το βλέπουν σαν κάτι ευχάριστο. Αντί να χαίρονται που θα αγοράσουν καινούργια ρούχα, ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η αγορά στο πορτοφόλι τους.

Η αλήθεια είναι ότι η ανανέωση της γκαρνταρόμπας δεν είναι και πολύ οικονομική υπόθεση, ωστόσο δεν χρειάζεται να κοστίσει και μία περιουσία. Αρκεί να κάνει κάποιος τη κατάλληλη προετοιμασία και να έχει κάποιες βασικές αρχές στο μυαλό του και θα κατορθώσει να αγοράσει όλα τα ρούχα που του χρειάζονται χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε οικονομικά τα ρούχα σας!

Στραφείτε και στο διαδίκτυο

Αν οι τιμές σας φαίνονται πολύ υψηλές στα μαγαζιά, η λύση είναι μία: αγοράστε φθηνά ρούχα online με αντικαταβολή! Οι τιμές στο διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλές επειδή ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα eshops είναι πολύ μεγάλος, οπότε το internet είναι η καλύτερη λύση για οικονομικό fashion shopping. Προσοχή μόνο στις πολιτικές επιστροφής προϊόντων του κάθε καταστήματος αλλά και στα έξοδα αποστολής.

agora rouxon online

Μην κάνετε όλες τις αγορές σας μαζί

Το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας είναι ότι θέλουμε να αγοράσουμε όλα τα νέα μας ρούχα μια κι έξω. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος καθώς θα πρέπει να δώσουμε πολλά χρήματα μαζεμένα, πράγμα που κάνει το έξοδο της ανανέωσης πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Αν είναι να ξοδέψετε 500 Ευρώ για ρούχα μέσα στο επόμενο έτος, δεν θα ήταν καλύτερα να ξοδέψετε από 50 ευρώ το μήνα και όχι και τα 500 με τη μία;

Ορίστε ένα budget

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν θα αποφασίσετε ότι πρέπει να αγοράσετε καινούργια ρούχα, είναι να θέσετε ένα όριο στα χρήματα που πρέπει να ξοδέψετε. Το όριο αυτό εννοείται ότι θα είναι ένα πόσο με το οποίο θα αισθάνεστε άνετα και που φυσικά θα αντέχει η τσέπη σας.

Καλό θα ήταν έπειτα να το χωρίσετε σε μηνιαίες «δόσεις» όπως είπαμε και παραπάνω και να αφαιρείτε κάθε μήνα από το πορτοφόλι σας ή τον λογαριασμό σας ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο και θα βάζετε στην άκρη για τις αγορές σας. Εννοείται πως τα ψώνια σας κάθε μήνα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ποσό της «δόσης».

Κάντε σωστή έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη για σωστά ψώνια αφού όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πιο οικονομικά ρούχα, αλλά θα σας δώσει και μια καλή εικόνα για το που κυμαίνονται οι τιμές, οπότε και θα μπορείτε να θέσετε και να διαχειριστείτε καλύτερα το budget σας.

Να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα και sites μπορείτε, ακόμη και αυτά που θεωρείτε ακριβά ή που πιστεύετε πως δεν έχουν ρούχα που σας αρέσουν, για να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Τέλος, καλό θα ήταν το πορτοφόλι ή η πιστωτική σας κάρτα να είναι μακριά σας στη φάση της έρευνας αγοράς για να μην κάνετε παρορμητικές αγορές που θα μετανιώσετε μετά.

Αποφύγετε τα διάσημα brands

top brands rouxonΤο γεγονός ότι ένα ρούχο δεν είναι ακριβό ή δεν έχει πάνω του τη σφραγίδα ενός μεγάλου brand ή οίκου μόδας δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι στιλάτο και το αντίθετο. Το στιλ δεν αγοράζεται και δεν έχει τιμή.

Το στιλ έχει να κάνει με το πώς φοράμε τα ρούχα μας. Αν ξέρεις να ντύνεσαι, τότε θα πετύχεις εντυπωσιακά looks και outfits είτε αγοράζεις τα ρούχα σου από το Παρίσι είτε από τους πάγκους της λαϊκής.

Εν τέλει, όταν αγοράζεις ρούχα φίρμας πληρώνεις απλά και μόνο τη φίρμα. Το brand από μόνο του δεν κάνει σε καμία περίπτωση ένα ρούχο στιλάτο. Ένα ακριβό ρούχο μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα υλικών και κατασκευής από ένα φθηνός, αλλά μέχρι εκεί.